Z11jongerencoaching is op donderdag 10 januari a.s. aanwezig in stand 22 op de Studie Experience in Alkmaar. Jongeren kunnen daar terecht voor meer informatie over onze coachingtrajecten en begeleiding.

Stichting Z11jongerencoaching helpt jongeren tussen 12-21 met zaken waar ze moeite mee hebben. Een Z11coach luistert, laat zien wat iemand zelf kan doen, geeft advies, helpt plannen en organiseren, vertelt niets door, helpt richting te geven.

Wat voor coaching?
Bij ons komen jongeren die moeite hebben met het organiseren c.q. plannen van huiswerk in combinatie met vrije tijd. Hierdoor lopen de schoolprestaties terug, waardoor de jongere soms niet overgaan naar het volgende jaar of het examenjaar niet goed starten. Een persoonlijke coach helpt bijvoorbeeld met het maken van een planning en agendabeheer.

Soms wil/kan een jongere thuis niet praten over zijn/haar gevoelens in de pubertijd. Dit bespreken zij dan liever met iemand buiten de familie of vriendenkring. Een coach biedt een luisterend oor en kan hen van advies voorzien, zonder te oordelen.

Wij zien dat er een grote groep jongeren is die het ontbreekt aan zelfvertrouwen. Ze twijfelen dan vaak over of ze het allemaal wel (aan)kunnen. De lat ligt (voor henzelf) zo hoog dat ze bang zijn om fouten te maken. Samen met hun coach wordt gekeken naar talenten en ambities. Er wordt gewerkt aan het verkrijgen van meer zelfvertrouwen en het ondernemen van initiatieven waardoor dit zelfvertrouwen groeit. En er wordt geleerd dat fouten maken mag!

Laagdrempelig
Z11 jongerencoaching is laagdrempelig en bovendien gratis voor jongeren in Noord Kennemerland. Vaak komen jongeren bij ons terecht via school, ouders of een mentor. Jongeren kunnen snel terecht en er is geen verwijstraject nodig. Al onze coaches zijn goed getraind en staan gedurende een langere tijd voor je klaar.

De Studie Experience beurs is een mooi voorbeeld van een laagdrempelige manier om jongeren kennis met Z11jongerencoaching te laten maken. Maar ook voor ouders, leraren en mentoren!

Kom vooral langs in onze stand, nr. 22

Aanmelden?
Jongeren kunnen zich aanmelden via de website