Wil jij coach worden van een van onze jongeren?

Geschikte (aspirant) coaches zijn altijd welkom bij Z11-Jongerencoaching. Als je denkt dat jij er daar één van bent vul dan het contactformulier in voor een afspraak. NB: een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is vereist. Deze wordt kosteloos door ons aangevraagd.

WAT HEEFT Z11-JONGERENCOACHING TE BIEDEN?

Deskundige begeleiding, een goede opleiding én een verrijking van je leven. En dat bedoelen we natuurlijk niet in materiële zin. Je gaat deel uitmaken van een fijne, hechte organisatie met sociale en toegewijde collega’s. En wat wellicht nog fijner is: de positieve impact die jij hebt op de jongere waar je mee werkt, en de dankbaarheid die je daarvoor terug krijgt!  Je ontvangt van ons overigens wel een reiskostenvergoeding zodat de rit naar jouw jongere (vice versa) jou niets hoeft te kosten.

HOEVEEL TIJD GA IK BESTEDEN ALS COACH?

We streven ernaar om één jongere per coach te matchen. Je begeleidt dus in principe maar een jongere tegelijk voor de duur van maximaal een jaar. Het aantal contactmomenten is in eerste instantie eenmaal per week. Later kan dit ook eens per twee of drie weken worden. Net wat nodig is. Een appje of belletje met je jongere kan een toevoeging zijn, afhankelijk van de jongere die je begeleidt. Daarnaast volg je intervisie-bijeenkomsten bij Z11-Jongerencoaching en rapporteer je maandelijks je bevindingen aan de projectleider.

Wat we van je verwachten?

We verwachten dat je affiniteit hebt met onze doelgroep: jongeren tussen de 10-21 jaar oud. Je staat stevig in je schoenen en hebt je leven goed op orde, maar je weet dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is, zeker als iemand nog jong en zoekende is. Je kunt een luisterend oor bieden en waar en wanneer nodig ‘jouw’ jongere een steuntje in de rug geven. Je begrijpt waarom rechtstreeks advies geven zelden of nooit werkt maar weet dat je met jouw begeleiding een jongere kunt helpen om zélf zijn of haar persoonlijke weg te vinden. Diploma’s op het gebied van coaching zijn geen vereiste. Wél de bereidheid tot deelname aan onze basisopleiding (twee zaterdagen), en het bijwonen van intervisiebijeenkomsten, trainingen en workshops. Deze trainingen en workshops zijn volledig gratis voor onze coaches. We vragen echter wel dat je daarna beschikbaar bent voor tenminste één volledig traject waarin je een van onze jongeren gaat begeleiden.

Meld je aan als Z11-jongerencoach