Studie experience 2020

Op donderdag 9 januari 2020 is de studie experience in de Wielerbaan in Alkmaar. Z11 Jongerencoaching is ook dit jaar weer aanwezig in een stand. Jongeren kunnen in onze stand (nr. 22) terecht voor meer informatie over onze coachingtrajecten en begeleiding. Onze coaches zijn daar beschikbaar voor vragen en advies.

Stichting Z11jongerencoaching helpt jongeren tussen 12-21 met zaken waar ze moeite mee hebben. Een Z11-coach luistert, laat zien wat iemand zelf kan doen, geeft advies, helpt plannen en organiseren, vertelt niets door, helpt richting te geven.

Wat voor coaching?
We hebben veel verschillende coachtrajecten. Bijvoorbeeld jongeren die moeite hebben met het organiseren c.q. plannen van huiswerk in combinatie met vrije tijd. Hierdoor lopen de schoolprestaties terug, waardoor de jongere soms niet overgaan naar het volgende jaar of het examenjaar niet goed starten. Een persoonlijke coach helpt dan met het maken van een planning en agendabeheer.

Soms wil/kan een jongere thuis niet praten over zijn/haar gevoelens in de pubertijd. Dit bespreken zij dan liever met iemand buiten de familie of vriendenkring. Een coach biedt een luisterend oor en kan hen van advies voorzien, zonder te oordelen.

Laagdrempelig
Z11 jongerencoaching is laagdrempelig en bovendien gratis voor jongeren in regio Noord Kennemerland. Vaak komen jongeren bij ons terecht via school, ouders of een mentor. Jongeren kunnen snel terecht en er is geen verwijstraject nodig. Al onze coaches zijn goed getraind en staan gedurende een langere tijd voor je klaar.

De Studie Experience beurs is een mooi voorbeeld van een laagdrempelige manier om jongeren kennis met Z11 Jongerencoaching te laten maken. Maar ook voor ouders, leraren en mentoren!

Meer informatie over de studie experience: http://www.studie-experience.nl/alkmaar/

Edit